Ervaringen

‘Na jarenlange klachten in de onderrug en na verschillende bezoeken aan een huisarts, ziekenhuis, fysiotherapeuten en andersoortige artsen was ik ten einde raad. Geen van allen konden de oorzaak vinden en allemaal hadden ze een andere theorie. Bovendien konden zij mijn klachten niet doen laten afnemen.

Na enkele berichten over rugklachten van Marion via facebook te hebben gelezen, heb ik uiteindelijk in pure wanhoop contact gezocht. Ik herkende de klachten die omschreven werden: continue pijn ervaren in mijn onderrug met uitstralingen naar mijn beide benen. Hierdoor was ik niet meer in staat mij normaal voort te bewegen. Achteraf gezien was alles verkrampt en zette ik mij al schrap voor eventuele pijn zonder dat er ook maar iets gebeurde met mijn lichaam. Marion heeft mij geleerd mij bewust te zijn van mijn eigen lichaam:

  • Hoe beweeg of zit ik?
  • Ontspan ik wel genoeg?
  • En nog belangrijker: luister ik wel genoeg naar mijn lichaam?

De antwoorden daarop waren respectievelijk: Slecht, nee en nee.
Onbewust vergde ik altijd het uiterste van mijn lichaam en pleegde ik eigenlijk een soort roofbouw op mijzelf. Ik heb een stap terug moeten doen in het ‘presteren’ door bijvoorbeeld niet altijd meer de snelste willen zijn door iedereen op straat maar in te halen of als eerste de trein uit te willen en vooral ook het perron af te zijn. Ook moet ik vooral niet willen in één keer mijn hele huis schoon te willen maken. Accepteren dat ik niet meer de jongste ben en daardoor mijn lijf vooral de ruimte geven te herstellen van een inspanning.

Door dat gejaagde leven ontspanden mijn spieren zich nooit echt. Ook hier was ik mij nooit van bewust.
Ik heb momenten (in de trein, op het werk, in bed, tijdens het lopen…waar dan ook!) dat ik even bij mijzelf stil sta of ik mij wel ontspan. Jawel, ook onder het lopen kun je je ontspannen (wist ik ook niet!).
Dat doe ik nu al een tijdje en dat lukt!! Mijn klachten nemen zowaar af, maar ik ben er nog niet. Bijvoorbeeld een sprintje trekken lukt nog niet (hoeft ook niet!), maar ik kan in ieder geval weer pijnvrij lopen (weliswaar niet te lang)…dat vind ik al heel wat.’
Nathalie

‘Wanneer mijn bilspier en mijn rugspier weer eens opspelen weet ik gelijk dat ik weer bij Marion moet zijn. Met de kennis die zij heeft en het meedenken over het ontstaan ervan en de tips om het te voorkomen doet mij goed. De behandeling is een weldaad voor mijn rug👌 De kennis en de hartelijkheid spelen hier ook een rol en je voelt je gelijk op je gemak.’ 💐💐
Vrouw (65)

‘Goedemorgen Marion…mijn vrijdag de 13e begint met n soepele pijnloze rug
en n knie die niet pijnloos is maar veel beter loopt!’ 

Vrouw (57)

Marion kent het lichaam en daarom jouw lichaam.
Ze neemt je met geduld en compassie mee in een reis door je lijf en wijst je een richting hoe je hier bewust en gezond mee om kunt gaan. Aan alles is te merken dat Marion van haar vak houdt.
Na elke behandeling heb ik het gevoel dat het lichaam weer helemaal van mezelf is.’
Gert Blom